Het eten en drinken in Italië

Het eten en drinken in Italië

Het eten en drinken in Italië is iets wat wij hier in Nederland ook echt niet mee kunnen missen. Het is inmiddels al zo groot geworden dat iedereen het eet en drinkt. Het makkelijkste voorbeeld hiervan is dan ook pasta en pizza. Qua drinken is het voornamelijk wijn. Italië staat dan ook bekend om het eten en drinken wat hun daar hebben. Omdat veel Nederlanders dat lekker vinden willen ze ook een kijkje nemen in het land zelf. Want de cultuur is daar namelijk anders dan hoe we hier pasta eten. Daar maken ze het bij veel restaurants namelijk gewoon zelf terwijl ze het hier in Nederland allemaal al zit in kant-en-klaren pakken. Daarom is de smaak ook vaak anders dan in Italië.

Later eten

In Italië is het ook gebruikelijk dat je laat eet. Dat komt omdat alle winkels een siësta houden. Ze gaan dan met de familie bij elkaar lunchen. Dat is bijvoorbeeld typisch wat ze daar doen. Wij in Nederland kennen dit bijvoorbeeld niet. Zij doen het daar dus wel en het is ontstaan al lang geleden. Het komt dus al van vroeger uit. Omdat het in de middag zo warm is nemen de mensen daar een uur of soms wel twee uur pauze. Doordat zij ook gewoon de uren willen maken of moeten maken van hun werk gaan ze dus ook langer door. Omdat ze dus zo laat klaar zijn met werken eten ze ook veel later dan ons. Wij zijn namelijk al van vroeger gewend dan we al om 17:00 eten terwijl het in Italië pas 19:00 of soms wel 20.00 is. Omdat sommige Nederlanders nog steeds dat van vroeger aan houden eten ze ook vaak al vroeg. Ook mensen die op het land werken of bouwvakkers eten ook al vroeg.

Het ontbijten daarentegen is wel gewoon hetzelfde als hier in Nederland. De tijden met het beginnen van het werk is namelijk ook gewoon hetzelfde. Het is puur de lunch en het avondeten wat anders is dan hier in Nederland. Veel italianen hebben ook niet veel geld en daarom maken ze zelf pasta, het is namelijk goedkoper dan verse groenten. Ook kan je makkelijk pasta mengen met veel verschillende producten. Je hebt wel een paar traditionele gerechten wat iedereen ook wel kent in Nederland. Daarbuiten heb je wel veel verschillende gerechten wat hier nog niet heel bekend is geworden.

Meer Te Weten Komen

Top locaties

automerken

Waarom Italië